فوم برای سقف سوله
فوم برای سقف سوله یا پلی استایرن
خواندن مطالب زیر تنها هفت دقیقه زمان شما را می گیرد اما اطلاعات بسیار خوبی در مورد فوم به شما می دهد.
فوم یا پلی استایرن نوعی پلیمر مصنوعی می باشد که پلی استایرن پلاستیکی ارزان قیمت و مقاوم است و تنها پلی اتیلنی است که کاربرد آن در زندگی بشر کارایی فراوان دارد.فوم برای سقف سوله
این ماده در سه نوع معمولی, مقاوم و انبساطی وجود دارد.کاربرد این ماده در بسته بندی ابزار الکترونیکی و الکتریکی ,عایق سازی , تبلیغاتی و بسیاری از موارد دیگر است.دانه های این مواد دارای وزن های حجمی متفاوت و با اندازه های ریز و درشت است که بصورت بلوک , گرانول و ورق ارائه می شود.
این پلیمر در موارد زیر مورد استفاده فروان است :فوم برای سقف سوله
۱–گچبریهای پیش ساخته دکوراتیو (بدون نیاز به رابیتس و میلگرد)فوم برای سقف سوله
۲–به عنوان عایق حرارتی و عایق رطوبتی در ساختمانها یاد می شود فوم برای سقف سوله
۳–در ساخت قطعات سبک پیش ساخته و صنعتی سازی جهت ساختمانها فوم برای سقف سوله
۴–در سردخانه ها به عنوان بهترین عایق شناخته شده است فوم برای سقف سوله
۵–در سقف سوله و شیروانی ها برای عایق صوتی به جایی پشم سنگ از یونولیت یا فوم استفاده می گردد
معایب استفاده از یونولیت :فوم برای سقف سوله
۱–پرنشدن تیرچهها از بتن توسط فوم :فوم برای سقف سوله
در اجرای سقف با یونولیت، یونولیتها از هر طرف مقدار زیادی از فضای داخل تیرچهها را اشغال میکنند و فضای چندانی برای بتن باقی نمیماند، همچنین ویبره هم بخوبی امکان پذیر نیست در نتیجه تیرچهها در زمان بارگذاری و زلزله عملکرد ضعیفی دارند.
۲–افزایش تلفات جانی در هنگام آتش سوزی
در سقف تیرچه با یونولیت، گچ کاری معمولاً مستقیم روی یونولیت انجام میگیرد لذا در هنگام آتش سوزی احتمالی در ساختمان، یونولیت در اثر حرارت حجم خود را از دست داده و ذوب میشود و به صورت قطرههای شعله ور به همراه گچ سقف بر سر ساکنین فرو میریزد.
۳–ترک خوردن گچ سقف
معمولاً گچ سقف در محل تیرهای فرعی و محل اتصال یونولیت با تیرچهها به دلایل مختلف از جمله تفاوت ضریب انبساط، سطح گچ ترکهای زیادی میخورد.
بلوک سقفی پلی استایرن یا پلاستوفوم
فوم پلی استایرن با نام های پلاستوفوم یا یونولیت شناخته شده است و از آن در ساخت بلوک های سقفی استفاده میشود. این فوم نوعی فرآورده ی پتروشیمی ست که ظاهری متشکل از بلورهای ریز دارد.فوم برای سقف سوله
بلوک های سقفی پلاستوفوم جایگزین خوبی برای بلوک های سیمانی شده اند. این بلوک ها به دلیل سبکی وزن و هزینه پایین همواره مورد استقبال ساختمان سازان قرار گرفته اند.
بلوک ساخته شده از فوم پلی استایرن در ابعاد استاندارد تولید میشود و دارای ویژگی هایی میباشد که آن را از بلوک های سفالی و سیمانی متمایز میسازد. این نوع بلوک در انواع معمولی, نسوز, مخلوط و فشرده به بازار عرضه میشود.
ویژگی ها و مزایای استفاده از بلوک سقفی یونولیت :
۱–این بلوک ها نوعی عایق صوتی, عایق حرارتی, برودتی و عایق رطوبتی محسوب میشوند و مقاومت بسیار بالایی در برابر آب, رطوبت و رشد باکتری دارند.
۲–پلاستوفوم باعث مقاوم سازی سازه و سبک سازی بارهای مرده میشود و امنیت سازه را در برابر حوادث طبیعی بالا میبرد. بلوک های یونولیتی این امکان را فراهم میکنند که به جای ده عدد بلوک سفالی یک عدد بلوک یونولیتی جایگزین شود و این امر خود به سبک سازی سازه کمک شایانی میکند.
۳–استفاده از یونولیت در ساختمان سازی میزان ضایعات و نخاله های ساختمانی را کاهش می دهد و در هنگام حمل و نقل و نصب, خطری برای کارگران ایجاد نمیکند.استفاده از بلوک های پلاستوفوم باعث کاهش مصرف بتن, تیرچه و فولاد در میشود و به دلیل وزن کمی که دارند حدود ساختمان ۳۰ درصد از حجم بتن را کاهش میدهند.
۴– ضربه پذیری این بلوک ها بسیار بالاست و از مقاومت و پایداری فوق العاده ای در برابر زلزله برخوردار هستند. اجرای این بلوک ها نیازمند استفاده کمتر از تیرچه های بلوکی و نیروی انسانی ست و نصب آنها سریع و آسان صورت میگیرد.
۵–عایق صوتی بودن یونولیت نسبت به بتن ارجعیت محسوب نمیشود و به همین دلیل یونولیت به تنهایی تاثیری در افت صوت ندارد. تنها در صورتی که بین دیوار دو جداره، یونولیت به کار رود، افت صوتی افزایش مییابد. همچنین عایقهای حرارتی هم به تنهایی عایق صوت نیستند و در صورتی که داخل سیستم قرار بگیرند، میتوانند موجب کاهش صوت شوند.
نکاتی که باید در هنگام طراحی سقف سوله سبک و سازه های صنعتی در نظر گرفته شود:
در طراحی سازه های صنعتی و سوله های سبک یک طراح باید سازه های امن و مقرون به صرفه ای را طراحی کند. با این حال ارزیابی فرایند طراحی و چگونگی درک جنبه های ایمنی و اقتصادی یک طراحی کار سخت و دشواری می باشد. چرا که عدم قطعیت زیادی در راه عوامل حاکم بر ایمنی و اقتصاد وجود دارد.
عواملی که بر ایمنی یک سازه صنعتی و سوله های سبک تاثیر می گذارد عمدتاً به سه دسته تقسیم می شوند. بارگذاری، مقاومت مصالح و رفتار سازه ای. به طور کلی یک طراح نمی تواند تضمین کند که طراحی ای که ارائه کرده کاملاً بی خطر است. بلکه تنها می تواند به این نکته اشاره کند که خطر شکست در این طرح کم است.
آینده نگری در انتخاب نوع پوشش سقف سوله
در انتخاب نوع پوشش سقف های صنعتی باید، آینده کاری واحد صنعتی نیز در نظر گرفته شود، و در زمان حال متوقف نشد. سازه های فولادی سوله های صنعتی یک محصول مترقی و تکمیل شونده هستند، که می تواند در آینده تغییر کند. به عنوان مثال یک واحد تولید ممکن است به جرثقیل نیاز نداشته باشد. یا ممکن است نیاز به یک بچه سوله در آینده وجود داشته باشد.